Makaron z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym

5
(1)

Makaron z tuńczykiem to obiad, którego zrobienie zajmuje jakieś 30 minut maksymalnie. Zawsze robię, gdy nie mam akurat nic w domu, a te składniki przeważnie się gdzieś znajdą 🙂

Makaron z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 kartonik przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 puszka zielonych oliwek w zalewie
  • Dowolny makaron
  • sól, pieprz, papryka słodka, kumin mielony, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, cukier

PRZYGOTOWANIE

  • Czosnek drobno pokroić i lekko posmażyć.
  • Dodać przecier pomidorowy i koncentrat. 
  • Doprawić sporą ilości soli, pieprzu i kuminu a następnie dowolnie bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i odrobiną cukru.
  • Całość zagotować przez moment. 
  • Dodać oliwki.
  • Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  • Wymieszać z sosem.
Makaron z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
makaron z tuńczykiem

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *