Ciastka czekoladowe brownie

5
(2617)

Te ciastka czekoladowe przypominają brownie. Są intensywnie czekoladowe, mięciutkie i rozpływają się w ustach. Sprawdzą się idealnie do kawy. W dodatku są bardzo szybkie w przygotowaniu.

Zapraszam też po inne przepisy na ciastka tutaj 🙂

Ciastka czekoladowe brownie

Ciastka czekoladowe brownie

Składniki na ok 20 sztuk

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 100 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 60 g masła
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 100 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 160 stopni.

Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce.

Czekoladę i masło roztopić w rondelku na małym ogniu.

Jajka ubić z cukrem na puch. Dodać roztopioną czekoladę z masłem i dokładnie zmiksować. Następnie dodać mieszankę mąki i wymieszać do połączenia się składników. Na końcu dodać kawałki czekolady i wymieszać.

Nakładać po 1 czubatej łyżeczce ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 11-12 minut.

Ciastka czekoladowe brownie
Ciastka czekoladowe brownie

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2617

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *