Ciasta Ucierane Z owocami

Ciasto migdałowe z truskawkami

0
(0)

Tym razem ze względu na dużą ilość truskawek w domu i brak innego pomysłu jak je wszystkie zjeść, powstało takie oto ciasto 🙂 Przygotowanie zajmuje jakieś 20 minut, łatwo więc zauważyć, że nie jest zbytnio pracochłonne 🙂

DSC00003 1

Składniki

  • 200 g truskawek
  • 2 jajka
  • 150 g cukru
  • 130 g mąki
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 50 g zmielonych migdałów
  • 80 g masła
  • płatki migdałowe do posypania

PRZYGOTOWANIE

  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  • Jajka dobrze utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, aż powstanie kremowa masa.
  • Dodać jogurt, mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą oraz zmielone migdały. Zmiksować.
  • Następnie dodać rozpuszczone i ostudzone masło. Ponownie zmiksować.
  • Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem.
  • Na wierzch poukładać przecięte na pół truskawki, przecięciem w górę. Posypać płatkami migdałowymi.
  • Piec 35-40 minut.
DSC00016

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.