0
(0)

Ciasto ucierane z malinami na szybko, ponieważ chciałam zużyć zapas mrożonych malin z zeszłego roku 😉 I chyba nie ma lepszego sposobu na szybkie ciasto niż ciasto ucierane 🙂 Przepis bardzo prosty i gwarantuję, że zawsze wychodzi 🙂

Ciasto ucierane z malinami

Składniki

  • 200 g masła
  • 200 g mąki
  • 4 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego 
  • 500-600 g malin (mrożonych albo świeżych – przy mrożonych nie odmrażać)

PRZYGOTOWANIE

  • Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem.
  • Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać sól a następnie po jednym jajku cały czas mieszając. Na końcu dodać składniki suche i dokładnie zmiksować.
  • Ciasto wylać do tortownicy.
  • Wyłożyć owoce.
  • Piec 60 minut w 180 stopniach.
  • Wyjąć z piekarnika, ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Ciasto ucierane z malinami
ciasto ucierane z malinami

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *