Ciasto ucierane z malinami na szybko, ponieważ chciałam zużyć zapas mrożonych malin z zeszłego roku 😉 I chyba nie ma lepszego sposobu na szybkie ciasto niż ciasto ucierane 🙂 Przepis bardzo prosty i gwarantuję, że zawsze wychodzi 🙂
Składniki
- 200 g masła
- 200 g mąki
- 4 jajka
- 150 g cukru pudru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 500-600 g malin (mrożonych albo świeżych – przy mrożonych nie odmrażać)
PRZYGOTOWANIE
- Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem.
- Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać sól a następnie po jednym jajku cały czas mieszając. Na końcu dodać składniki suche i dokładnie zmiksować.
- Ciasto wylać do tortownicy.
- Wyłożyć owoce.
- Piec 60 minut w 180 stopniach.
- Wyjąć z piekarnika, ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!