Obiady Zupy

Domowy rosół drobiowy

0
(0)

Co dom to inny rosół. Każdy ma swój sposób na jego ugotowanie i za każdym razem potrafi on smakować inaczej.

Domowy rosol

Składniki

  • 2 nogi z kurczaka
  • 2 golonki z indyka
  • 2 duże marchewki
  • 1 duży korzeń z pietruszki
  • 1/2 średniego selera
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

PRZYGOTOWANIE

  1. Warzywa obrać.
  2. Cebulę przypalić nad palnikiem (można pominąć, ale to dodaje smaku)
  3. Warzywa dodać do garnka z mięsem i zalać wodą, tak żeby całość była zakryta.
  4. Zagotować i zebrać pianę, która utworzy się na powierzchni.
  5. Gdy już nie tworzy się piana, dodać 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 2-3 liście laurowe oraz łyżeczkę soli.
  6. Dodać pęczek pietruszki.
  7. Rosół gotować 1,5 – 2 godzin na bardzo małym ogniu.
  8. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.
Domowy rosol

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.