Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym

5
(2543)

Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym to pyszna propozycja na obiad. Sos na bazie mascarpone jest niezwykle kremowy i idealnie łączy się ze wszystkimi składnikami. Obiad jest bardzo szybki w przygotowaniu.

Zapraszam po inne przepisy na dania główne tutaj 🙂

Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym

Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym

Składniki na 3-4 porcje

  • 500 g gnocchi
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 250 g mascarpone
  • 500 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju, aż woda odparuje, a pieczarki zrobią się brązowe. Doprawić odrobinę solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki.
  2. Na patelni zeszklić poszatkowaną cebulę i również przełożyć do miseczki.
  3. Następnie podsmażyć mięso mielone, aż się zarumieni.
  4. Dodać pieczarki i cebulę i wymieszać.
  5. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  6. Dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać, aż powstanie kremowy sos.
  7. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
  8. Gnocchi ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wymieszać z sosem.
Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym
Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym
Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym
Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2543

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *