Czasami w przerwie między zajęciami lubię pójść do swojej ulubionej wrocławskiej kawiarni z francuskim klimacie. Oprócz kawy oferują tam również różne smakołyki na słodko lub słono. Moją ulubioną przekąska jest właśnie taka kanapka. Podpatrzyłam i postanowiłam zrobić taką sama w domu. Oto efekt. Uwielbiam tę kanapkę – idealne połączenie

Składniki
- 21 bagietka lub bułka korzenna
- 1 jajko
- tuńczyk w sosie własnym
- rukola
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Jajko ugotować na twardo. Bagietkę lub bułkę przekroić. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt.
- Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć a rukolę umyć.
- Bagietkę wysmarować sosem chrzanowym. Wyłożyć równomiernie tuńczyka, następnie jajko i na koniec rukolę.
- Dla lepszego efektu – przed robieniem kanapki, włożyć bagietkę na chwilę do piekarnika. Na ciepło smakuje jeszcze lepiej
