Przekąski słone

Kanapka korzenna z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym

0
(0)

Czasami w przerwie między zajęciami lubię pójść do swojej ulubionej wrocławskiej kawiarni z francuskim klimacie. Oprócz kawy oferują tam również różne smakołyki na słodko lub słono. Moją ulubioną przekąska jest właśnie taka kanapka. Podpatrzyłam i postanowiłam zrobić taką sama w domu. Oto efekt. Uwielbiam tę kanapkę – idealne połączenie

DSC00752

Składniki

  • 21 bagietka lub bułka korzenna
  • 1 jajko
  • tuńczyk w sosie własnym
  • rukola
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  • Jajko ugotować na twardo. Bagietkę lub bułkę przekroić. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt.
  • Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć a rukolę umyć.
  • Bagietkę wysmarować sosem chrzanowym. Wyłożyć równomiernie tuńczyka, następnie jajko i na koniec rukolę.
  • Dla lepszego efektu – przed robieniem kanapki, włożyć bagietkę na chwilę do piekarnika. Na ciepło smakuje jeszcze lepiej
DSC00765

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.