Łosoś pieczony pod pistacjowym pesto

0
(0)

Łosoś sam w sobie jest pyszny, jednak dodatek pesto sprawia, że smakuje wyjątkowo. Łosoś pieczony z pistacjowym pesto to pomysł na inne połączenie smakowe.

Łosoś pieczony pod pistacjowym pesto

Składniki

  • 300 g filetu z łososia
  • 130 g pistacji
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • sól

PRZYGOTOWANIE

  1. Łososia ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posolić i skropić sokiem z cytryny.
  2. Pistacje obrać, bazylię umyć i oddzielić listki od łodyg.
  3. Obrane pistacje i listki bazylii zalać oliwą i zmiksować blenderem.
  4. Pesto równomiernie rozprowadzić po łososiu.
  5. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
  6. Piec 30 minut w 180 stopniach pod przykryciem.
Łosoś pieczony pod pistacjowym pesto

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *