Makaron z tuńczykiem to obiad, którego zrobienie zajmuje jakieś 30 minut maksymalnie. Zawsze robię, gdy nie mam akurat nic w domu, a te składniki przeważnie się gdzieś znajdą 🙂

Składniki
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 1 kartonik przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 puszka zielonych oliwek w zalewie
- Dowolny makaron
- sól, pieprz, papryka słodka, kumin mielony, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, cukier
PRZYGOTOWANIE
- Czosnek drobno pokroić i lekko posmażyć.
- Dodać przecier pomidorowy i koncentrat.
- Doprawić sporą ilości soli, pieprzu i kuminu a następnie dowolnie bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i odrobiną cukru.
- Całość zagotować przez moment.
- Dodać oliwki.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie.
- Wymieszać z sosem.
