5
(1896)

Muffinki bananowe z czekoladą to szybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Są delikatne i smaczne, sprawdzą się idealnie jako przekąska do szkoły czy w podróży.

Zapraszam też po inne przepisy na muffinki tutaj 🙂

Muffinki bananowe z czekoladą

Muffinki bananowe z czekoladą

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/3 szklanki cukru
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 duże jajka
  • 3/4 szklanki pełnotłustego jogurtu greckiego
  • 3 dojrzałe banany
  • 1/4 szklanki oleju lub roztopionego masła
  • 200 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (góra/dół). Do foremki do muffinek włożyć papierowe papilotki.

W średniej misce, przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon; odstawić.

W oddzielnej dużej misce, wymieszać cukier, jajka, jogurt grecki i puree bananowe.

Dodaj suchą mieszankę składników do mokrej mieszanki składników i, używając gumowej szpatułki, mieszaj aż do połączenia.

Dodaj roztopione masło lub olej.

Na koniec dodaj czekoladę i wymieszaj dokładnie szpatułką.

Nakładaj po 1-2 łyżki do papilotek.

Piec 25 minut.

Muffinki bananowe z czekoladą
Muffinki bananowe z czekoladą
Muffinki bananowe z czekoladą
Muffinki bananowe z czekoladą

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1896

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *