Mus czekoladowy z bezą w środku

5
(1)

Mus czekoladowy z bezą to propozycja na inne podanie tradycyjnego musu czekoladowego.

Mus czekoladowy z bezą w środku

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości
  • 2 żółtka
  • 150 ml śmietanki do ubijania
  • 80 g cukru
  • 75 g masła
  • wiórki kokosowe
  • bezy

PRZYGOTOWANIE

  • Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dobrze wymieszać.
  • Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać Rozpuszczoną czekoladę i masło. Zmiksować.
  • Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do masy czekoladowej i dokładnie zmiksować. 
  • Mus wlewać do foremek wyłożonych folią spożywczą. Do każdej wcisnąć bezę, tak by zatopiła się w musie. 
  • Włożyć na ok. 1,5 h do zamrażalnika.
  • Posypać wiórkami kokosowymi.
  • Przechowywać w lodówce, wyciągnąć przed samym podaniem.
Mus czekoladowy z bezą w środku
Mus czekoladowy z beza

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *