Przekąski słodkie

Najlepsze, chrupiące gofry

0
(0)

Gofry z tego przepisu wychodzą naprawdę pyszne. Z zewnątrz są chrupiące a w środku puszyste. Naprawdę polecam, warto! Nie lubię gofrów z bitą śmietaną. Najbardziej lubię z samym cukrem pudrem 🙂 Chociaż spodobała mi się też taka wersja z owocowym twarożkiem. Zachęcam do spróbowania 🙂

Gofry

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego albo migdałowego
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • ½ szklanki oleju rzepakowego
  • ewentualnie kilka kropli aromatu waniliowego

PRZYGOTOWANIE

  • Żółtka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. 
  • Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie mleko, a po około minucie ubijania, olej i aromat.
  • Na koniec masę wymieszać delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek. 
  • Gotowe ciasto nalewać do rozgrzanej gofrownicy i piec około 5 minut. 
  • Gofry podawać z ulubionymi dodatkami.
Gofry2
Gofry

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.