Mięso Obiady

Niskokaloryczny schab z piekarnika

5
(28)

Niskokaloryczny schab z piekarnika to propozycja obiadowa dla osób, które zwracają uwagę przede wszystkim na ilość tłuszczu w posiłkach. Dodatkowo jest bardzo szybki w przygotowaniu. Do schabu nie używamy żadnego dodatkowego tłuszczu – danie zawiera jedynie tłuszcz pochodzący bezpośrednio z mięsa, które po wytopieniu tworzy z bulionem przyjemny sosik, którym możemy polać ziemniaki czy kaszę. Jeśli więc szukacie pomysłu na dietetyczny, ale jednocześnie smaczny obiad to to jest idealna propozycja 🙂

Inne obiadu znajdziecie tutaj 🙂

Niskokaloryczny schab z piekarnika 3
Niskokaloryczny schab z piekarnika
Niskokaloryczny schab z piekarnika 4
Niskokaloryczny schab z piekarnika

Składniki na 4 porcje

  • 4 plastry schabu (po około 150 g każdy)
  • 400 ml bulionu warzywnego (może być też gotowy z dobrym składem – na przykład bulion warzywny w słoiczku – 2 łyżeczki rozpuszczam w 400 ml wody)
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, czubryca, papryka słodka

Przygotowanie

Kotlety rozbić tłuczkiem. Doprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką i czurycą, opcjonalnie solą (uważać na ilość soli jeśli używamy gotowego bulionu).

Kotlety umieścić w naczyniu żaroodpornym. Zalać przygotowanym bulionem. Piec 45 minut w 190C (termoobieg).

Niskokaloryczny schab z piekarnika 2
Niskokaloryczny schab z piekarnika

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 28

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.