Tym razem coś na lekkiego na słodko, idealnego na ciepłe dni 😉 Ciasto bardzo proste do zrobienia, ale pyyyszne! 😉 Sezon na truskawki uważam za otwarty 😉

Składniki
- 3 galaretki wiśniowe
- 3 galaretki truskawkowe
- 750 ml śmietanki kremówki do ubijania
- 3 łyżki cukru pudru
- truskawki
- duże opakowanie biszkoptów
PRZYGOTOWANIE
- Galaretki rozpuścić (3 galaretki na 3 szklanki wody).
- Odstawić do lekkiego stężenia.
- Po tym czasie ubić śmietankę z cukrem pudrem i stopniowo dodawać wiśniową galaretkę.
- Biszkopty ułożyć na prostokątną blaszkę, zalać masą wiśniową, ułożyć truskawki (lub inne owoce) i zalać galaretką truskawkową.
- Wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc.
