5
(1657)

Pączki z serka homogenizowanego to szybka alternatywa dla klasycznych pączków. Jest dużo mniej pracy, nie trzeba ich nadziewać (choć można) i smakują naprawdę wyśmienicie! Są delikatne, puszyste i sprawdzą się idealnie jako przepis na Tłusty Czwartek, ale nie tylko!

Zapraszam też po inne przepisy na Tłusty Czwartek tutaj 🙂

Pączki z serka homogenizowanego

Pączki z serka homogenizowanego

Składniki

Ciasto

  • 300 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 3 jajka
  • 200 g mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Dodatkowo

  • drobny cukier do obtoczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Ciasto

Do rondla wlać olej i rozgrzać do temperatury 180 stopni.

Serek wymieszać dokładnie rózgą z jajkami. Dodać cukier waniliowy i aromat. Następnie wsypać mąkę, sól i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać do połączenia.

Smażenie

Na rozgrzany olej wrzucać po 1 łyżce ciasta i smażyć na złoty kolor.

Wykończenie

Ciepłe pączki obtoczyć w cukrze. Najlepiej smakują na świeżo.

Pączki z serka homogenizowanego
Pączki z serka homogenizowanego
Pączki z serka homogenizowanego
Pączki z serka homogenizowanego

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1657

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *