Paszteciki z ciasta francuskiego z ruskim farszem

1
(1)

Pierogi ruskie – chyba każdy uwielbia. Przepis na pierogi podawałam już kiedyś tutaj 😉 Brak pomysłu na szybką przekąskę? Zostało mi z wczoraj trochę farszu z pierogów. Kupiłam dzisiaj na szybko gotowe ciasto francuskie. Lepsze byłoby oczywiście z domowym ciastem francuskim, jednak jego zrobienie wymaga ok. 12 godzin. Może następnym razem 😉 Wychodzi całkiem smaczna przekąska! Polecam 🙂

Paszteciki z ciasta francuskiego z ruskim farszem

Składniki

  • 400 g ziemniaków
  • 100 g twarogu
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • ciasto francuskie

PRZYGOTOWANIE

  • Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.
  • Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na maśle na małym ogniu. Dodać trochę soli i cukier. 
  • Ostudzone ziemniaki rozgnieść albo przemielić w maszynce, razem z twarogiem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem (najlepiej dużo) i ewentualnie odrobiną cukru.
  • Ciasto pokroić na kwadraty. Układać na papierze w foremkach do muffinek. Wypełnić farszem i poskładać w koperty.
  • Piec na złoty kolor w 180 stopniach.
Paszteciki z ciasta francuskiego z ruskim farszem
Paszteciki z ciasta francuskiego z ruskim farszem

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 1 / 5. Liczba głosów: 1

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *