Obiady Wegetariańskie

Pyszne kotlety z kalafiora

0
(0)
DSC00014

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 kalafior 
  • 1 jajko 
  • 1 średnia cebula 
  • bułka tarta 
  • natka pietruszki 
  • sól, pieprz 

PRZYGOTOWANIE

  • Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, uważać żeby się zbytnio nie rozgotował. 
  • Cebulę i pietruszkę drobno posiekać. 
  • Kalafiora rozgnieść na puree, dodać do niego cebulę, pietruszkę, bułkę tartą (na oko – konsystencja musi być taka, żeby kotlety się nie rozpadały). Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem zagnieść ręką.
  • Formować kotlety i smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
DSC00008

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.