Obiady Mięso

Pyszny schab duszony w warzywach

5
(1)

Ta potrawka to jedna z moich ulubionych. Przypomina mi dzieciństwo bo już w dzieciństwie bardzo ją lubiłam. No i tak zostało 🙂 Polecam wypróbować. Jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu 🙂

DSC00363 1

Składniki

  • 6 dużych marchwi
  • 1 średni seler
  • 1-2 korzeni pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 5-6 kotletów wieprzowych
  • ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, pieprz, sól

PRZYGOTOWANIE

  • Marchew, seler i pietruszkę obrać i pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek posiekać. 
  • Schab umyć, posolić i popieprzyć i podsmażyć na oleju.
  • Cebulę zeszklić i dodać czosnek. Następnie dodać resztę warzyw i smażyć 10 minut. 
  • Schab umieścić w dużym rondlu. Na niego ułożyć w warzywa. Zalać wodą by warzywa były prawie zakryte wodą. Dodać 3 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego. Posolić. Dodać łyżkę majeranku i pieprz. Dusić ok. 30 minut. 
  •  Podawać z ziemniakami.
DSC00369

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.