Mięso Obiady

Roladki drobiowe ze szpinakiem

5
(1)

Roladki drobiowe ze szpinakiem to idealne połączenie. Dodatek sera typu feta do szpinaku sprawia, że danie jest bardziej sycące, a jednocześnie zyskuje wyjątkowy smak. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.

Roladki drobiowe ze szpinakiem 3

Składniki na dwie porcje

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku, rozdrobionego
  • 1/2 opakowania sera typu feta
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, curry, papryka słodka, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka

PRZYGOTOWANIE

  1. Piersi z kurczaka przykryć folią i rozbić na kotlety tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, curry, papryką słodką, przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym.
  2. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Przyprawić odrobiną soli i cukru. Dodać przeciśnięty czosnek i zamrożony szpinak. Dusić pod przykryciem, aż szpinak się rozmrozi.
  3. Dodać ser i dokładnie wymieszać. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić wg uznania solą, pieprzem.
  4. Szpinak nałożyć na rozłożonego kurczaka. Zawinąć i dwa końce spiąć wykałaczką. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
  5. Piec 35 minut w 180 stopniach.
Roladki drobiowe ze szpinakiem

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.