Obiady Mięso

Roladki z indyka z boczkiem i ogórkiem kiszonym

5
(78)

Roladki z indyka z boczkiem i ogórkiem kiszonym to przepis na wzór tradycyjnych zrazów, przeważnie robionych z mięsa wołowego. Tym razem u mnie w wersji z indyka i z panierką 🙂

Inne mięsne obiady tutaj 🙂

Roladki z indyka z boczkiem i ogorkiem kiszonym 2

Składniki na 6 roladek

  • 6 sznycli z indyka
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 6 plasterków wędzonego boczku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • wykałaczki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Kotlety z indyka rozbić tłuczkiem. Doprawić lekko solą i pieprzem z dwóch stron.

Na środku każdego kotleta ułożyć plasterek ogórka kiszonego i plasterek boczku. Zwinąć kotleta od jednego brzegu do drugiego, tworząc roladkę. Spiąć mięso na zwinięciu wykałaczką.

Roladki posypać słodką papryką.

Obtoczyć w mące, następnie zanurzyć z każdej strony w jajku a na końcu w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto-brązowy kolor (około 15 minut). Ostatnie 2 minuty przykrywam patelnię przykrywką, żeby roladki doszły dobrze w środku. Wyjąć delikatnie wykałaczki.

Podawać z ziemniakami i surówką.

Roladki z indyka z boczkiem i ogorkiem kiszonym 9
Roladki z indyka z boczkiem i ogorkiem kiszonym 6
Roladki z indyka z boczkiem i ogórkiem kiszonym

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena 5 / 5. Liczba głosów: 78

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.